Povezujemo turizem in glasbo

Pandemija koronavirusa je močno spremenila življenja ljudi po vsem svetu. Med najtežje prizadetimi sektorji sta se znašla tudi turizem in kulturna industrija. Združevanje glasbe, turizma in marketinga se ponuja kot idealna priložnost za promocijo slovenskega turizma, ki v času novih izzivov potrebuje nova povezovanja. Kako? S projektom Glasbeni ambasadorji slovenskega turizma – Slovenija, zveni izjemno!

Slovenia, zveni izjemno je promocijska akcija, ki izbrane slovenske destinacije in ponudnike predstavi skozi inovativno “glasbeno ambasadorstvo”. V samem začetku je projekt, zaradi vseh omejitev povezanih s korona virusom, razdeljen v dve sezoni.

Osrednji element prve sezone (2021) je glasbeni natečaj, h kateremu bodo povabljeni domači in tuji glasbeniki, v sodelovanju s 60 glasbenimi institucijami iz 42 držav sveta. Med naborom promocijskih videov slovenskih turističnih destinacij in ponudnikov bodo glasbeniki izbrali poljubnega in zanj pripravili svojo spremljevalno glasbeno interpretacijo – kot podlago za video ali kot samostojno glasbo. Strokovna žiriji bo naredila ožji izbor prijavljenih skladb, izbrane pa bodo nato javno objavljene v posebnem spletne glasovanju in glasovanju na družbenih omrežjih, kjer bo o zmagovalcih odločal glas ljudstva.

Najboljši bodo skupaj z izbranimi ponudniki in destinacijami predstavljeni na posebnem interaktivnem zemljevidu Slovenije, za svoje sodelovanje pa bodo seveda tudi nagrajeni.

Osrednji element druge sezone, ki se bo odvijala prihodnje leto bo turneja med destinacijami, kjer bodo izbrane glasbene skupine iz tujine obiskale Slovenijo, izvedle serijo nastopov na partnerskih lokacijah, potovale po regijah in krajih ter o svojih izkušnjah redno pripravljale vsebine za svoje sledilce na družbenih omrežjih. Z avtentičnimi in zabavnimi vsebinami bodo ambasadorji širili doseg in privlačnost slovenskih turističnih destinacij ter stremeli k izkoristku hotelskih kapacitet v času korona-krize in po njej.

Slovenia, zveni izjemno, kajne?