O projektu

Glasbeni ambasadorji slovenskega turizma – Slovenija, zveni izjemno!

Projekt Glasbeni ambasadorji slovenskega turizma strateško povezuje tri sektorje – turistični, kulturni in marketinški. Namen projekta je razvoj inovativnega marketinška pristopa, ki dviguje prepoznavnost in konkurenčnost slovenskih turističnih destinacij ter omogoča karierni razvoj šolanih domačih in tujih glasbenikov. 

Slovenija, zveni izjemno je promocijska akcija, ki izbrane slovenske destinacije in ponudnike predstavi skozi inovativno “glasbeno ambasadorstvo”. V samem začetku je projekt, zaradi vseh omejitev povezanih s korona virusom, razdeljen v dve sezoni.

Slovenija, zveni izjemno je promocijska akcija, ki izbrane slovenske destinacije in ponudnike predstavi skozi inovativno “glasbeno ambasadorstvo”. V samem začetku je projekt, zaradi vseh omejitev povezanih s korona virusom, razdeljen v dve sezoni.

Osrednji element prve sezone (2021) je glasbeni natečaj, h kateremu bodo povabljeni domači in tuji glasbeniki, v sodelovanju s 60 glasbenimi institucijami iz 42 držav sveta. Med naborom promocijskih videov slovenskih turističnih destinacij in ponudnikov bodo glasbeniki izbrali poljubnega in zanj pripravili svojo spremljevalno glasbeno interpretacijo – kot podlago za video ali kot samostojno glasbo. Strokovna žiriji bo naredila ožji izbor prijavljenih skladb, izbrane pa bodo nato javno objavljene v posebnem spletne glasovanju in glasovanju na družbenih omrežjih, kjer bo o zmagovalcih odločal glas ljudstva. Najboljši bodo skupaj z izbranimi ponudniki in destinacijami predstavljeni na posebnem interaktivnem zemljevidu Slovenije, za svoje sodelovanje pa bodo seveda tudi nagrajeni.

Osrednji element druge sezone, ki se bo odvijala prihodnje leto bo turneja med destinacijami, kjer bodo izbrane glasbene skupine iz tujine obiskale Slovenijo, izvedle serijo nastopov na partnerskih lokacijah, potovale po regijah in krajih ter o svojih izkušnjah redno pripravljale vsebine za svoje sledilce na družbenih omrežjih. Z avtentičnimi in zabavnimi vsebinami bodo ambasadorji širili doseg in privlačnost slovenskih turističnih destinacij ter stremeli k izkoristku hotelskih kapacitet v času korona-krize in po njej.

O OPERACIJI 

Naziv operacije: JR CZK 2020/21  Glasbeni ambasadorji slovenskega turizma – GAST

Finančna podpora: Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si 

Glavni cilj projekta GAST je ustvariti nov kulturno-turistično-marketinški produkt, ki bo dolgoročno tržno uspešen in bo dvignil dodano vrednost slovenskega turizma in kulture ter pripomogel k nadaljnji rasti obeh partnerskih podjetij in razvoj novih skupnih produktov in storitev na preseku področij turizma, kulture in marketinga.